Sunteti pe pagina: Home // Diverse // Unghiul de fuga

Unghiul de fuga

Unghiul de fuga

Daca autoturismul vostru tinde s traga spre stanga sau dreapta iar voi trebuie sa tineti volanul intr-o pozitie diferita decat pe centru, este timpul sa va ganditi sa vizitati un atelier auto in cadrul caruia sa refaceti unghiul de fuga. Dereglarea unghiului de fuga poate fi cauzata de o groapa adanca, o lovitura a bordurii cand ati incercat sa parcati sau schimbarea unei piese de directie precum capatul de bara.

Inainte de a merge la un service auto pentru a reface unghiul de fuga (operatiune care costa in general aproximativ 100 de lei), ar fi o idee buna sa verificati presiunea anvelopelor. Anvelopele dezumflate pot cauza aceleasi simptome ca un unghi de fuga dereglat. De aceea va recomandam sa eliminati mai intai aceasta posibilitate.

De asemenea, puteti inspecta cauciucurile pentru a observa daca exista o uzura neuniforma pe margini sau pe banda de rulare. Aceeasta este o alta problema care poate face ca autoturismul sa nu ruleze drept. Cu toate acestea, trebuie sa cunoasteti foarte bine caracteristicile unei anvelope pentru a trage o asemenea concluzie.

Uneori este posibil sa simtiti vibratii in volan. Este important sa stiti ca astfel de vibratii sunt diferite fara de problemele unghiului de fuga. Vibratiile sunt cauzate de obicei de roti dezechilibrate sau diverse componente ale directiei defecte. Daca simtiti vibratii si doriti sa refaceti unghiul de fuga din aceasta cauza, trebuie sa stiti ca aceasta operatiune nu va va rezolva problema.

La unele autoturisme unghiul de fuga se regleaza doar la rotile din fata in timp ce alte automobile necesita reglarea unghiului de fuga la toate cele patru roti. Unghiul de fuga difera de la masina la masina si de aceea este important sa alegeti un service auto dotat cu aparatura corespunzatoare (echipament de aliniere de specialitate).

Reglarea unghiului de fuga nu este notata de marele companii automobilistice ca fiind parte a intretinerii periodice recomandate. Dupa cum am specificat si mai sus aceasta operatiune trebuie executata cand este necesara si, de ce nu, o data la doi ani.

Etichete: ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.