Sunteti pe pagina: Home // Diverse // Transportarea animalelor de companie

Transportarea animalelor de companie

Transportarea animalelor de companie

Calatoriile cu masina transportand unul sau mai multe animale de companie se poate transforma intr-un adevarat pericol daca nu tinem cont de cateva sfaturi. Animalele de companie pot cauza distrageri ale soferului, iar opririle bruste pot cauza rani grave sau chiar decesul animalelor. In Uniunea Europeana exista legi clare despre siguranta si sanatatea animalelor de companie atunci cand sunt transportate cu un autovehicul.

In ziua de astazi toti mai multi oameni considera animalele de companie ca si adevarati membri ai familiilor lor, si din acest motiv ii iau cu ei oriunde merg. Din fericire, pe piata exista diferite produse care pot face calatoria animalelor una mult mai usoara si sigura. Animalele de companie au tendinta de a deveni agitate si dezorientate atunci cand calatoresc cu masina. Este vital pentru bunastarea lor si a ta sa stii cum sa faci fata in astfel de situatii.

Inainte sa plecati la drum impreuna cu animalul vostru de companie

Acomodarea animalului cu masina, este cheia. Multe animale nu sunt acomodate cu calatoriile, si de aceea inainte de a merge intr-o calatorie lunga, este bine sa va acomodati animalul de companie plimbandu-l pe diferite trase scurte, cum ar fi la cumparaturi.

Daca aveti in plan sa calatoriti in alte tari, asigurati-va ca aveti o dovada conform careia animalul vostru de companie are toate vaccinurile facute. De cele mai multe ori, aceste vaccinuri sunt notate in carnetul de sanatate al animalului. In unele tari este necesar ca animalul de companie sa aibe pasaport si cip.

Unele animale de companie nu ar trebui transportate deloc cu autoturismul. Daca animalul vostru de companie este foarte tanar sau foarte batran, daca este bolnav, gestant sau se recupereaza dupa o interventie chirurgicala, lasati-l acasa in grija cuiva de incredere.

In ziua plecari, incercati sa mentineti rutina alimentara obisnuita a animalului vostru. Orice schimbari de comportament sau gesturi iesite din comun pot face un animal de companie sa se simta incomod si sa devina agitat.

Asa cum pregatiti un bagaj pentru voi, este cazul sa faceti acelasi lucru si pentru animalul de companie. Luati in autoturism jucariile preferate si bineinteles, mancarea. Animalele de companie au tendinta de a se calma atunci cand sunt inconjurate de lucruri familiare.

Siguranta animalelor de companie intr-un autovehicul

Este extrem de important ca soferul sa nu fie distras de ceilalti pasageri – fie ca sunt oameni sau animale de companie.

Daca animalul de companie va calatori in portbagajul unui autoturism combi, asigurati-va ca veti instala plase de siguranta. Acest lucru va impedica animalutul sa umble prin masina si sa distraga atentia soferului.

Exista curele speciale care se pot adapta si conecta la centurile de siguranta ale oricarui autoturism. Achizitionarea unor astfel de curele poate fi o decizia inspirata.

Multe animale sunt curioase si vor sa vada pe geam. In caz contrar ele se vor agita incontinuu. De aceea, recomandam sa cumparati perne speciale pentru animale de companie, pe care acestea se pot aseza, fiind la inaltime si vazand totul inafara autoturismului.

Chiar daca va este mila de animalul vostru de companie, este bine sa luati in considerare folosirea unei custi speciale.

Sanatatea animalelor in timpul calatoriei cu un autovehicul

Inainte de a pleca intr-o calatorie lunga, vizitati medicul veterinar impreuna cu animalul de companie pentru un consult rapid.
Luati la voi o sticla cu apa rece si mancarea preferata a animalului vostru.
Opriti o data la cateva ore pentru a permite animalului de companie sa iasa afara la aer curat si sa faca miscare sau probleme fioziologice.

Nu lasati animalul de companie sa scoata capul pe geamul autoturismul, oricat de distractiv vi se pare. Praful si insectele ii pot intra in ochi, lucru ce va duce la o infectie.
Asigurati-va ca tineti geamul inchis daca afara este frig, sau folositi climatizarea daca este foarte cald.
Nu lasati animalul de companie inchis singur in masina pentru o perioada lunga de timp.

Etichete: ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.