Sunteti pe pagina: Home // Diverse // Toyota RAV4 – modelul 2006-20012

Toyota RAV4 - modelul 2006-20012

Toyota RAV4 – modelul 2006-20012

Toyota RAV4 este una dintre cele mai bune masini de teren de dimensiuni mici de pe piata masinilor second hand. Modelul RAV4 a celor de la Toyota, fabricat intre 2006 si 2012 este o masina agila si distractiv de condus. Aceasta ofera un interior practic si un spatiu decent de depozitare in portbagaj. Chiar daca Toyota RAV4 este fiabila, exista cateva probleme de care trebuie sa va feriti. Cititi acest articol pentru a le descoperi.

Modelul fabricat intre 2006 si 2012 poate fi gasit pe piata masinilor la mana a doua fie cu tractiune pe fata, fie cu tractiune integrala, si doar cu transmisie automata. Chiar daca aceasta masina de teren nu este proiectata pentru drumurile accidentate, va poate oferi mai mult control si stabilitate pe drum in toate conditiile meteorologice. Exista si versiuni care au al treilea rand de scaune, dar acestea sunt foarte greu de gasit. Interiorul este confortabil, iar in spate modelul RAV4 are mai mult spatiu decat gasim in alte masini de teren mai mari. Bancheta din spate se poate rabate pentru a mari spatiul de depozitare in cazul in care transportati diverse marfuri.

Motorizare

Modelul fabricat intre 2006 si 2008 a fost echipat cu un motor in patru cilindri de 2,4 litri ce dezvolta 166 cai putere. Incepand din 2009 a fost produs un alt motor in patru cilindri, de 2,5 litri si 179 cai putere. Acesta a devenit motorul de baza. Cea de-a treia varanta de motorizare era reprezentata printr-un motor V6 de 3,5 litri si 269 cai putere. Modelele echipate cu acest motor au fost cele mai rapide fabricate vreodata de Toyota.
Toate trei motoare sunt fiabile si sunt echipate cu lant de distributie ce nu trebuie inlocuit ca si in cazul curelelor.

Consum de carburant

Modelele echipate cu motor in patru cilindri au cel mai bun consum dintre toate masinile de teren cu tractiune integrala. Modelul fabricat intre 2006 si 2008 cu motor de 2,4 litri in patru cilindri consuma doar 11,8 l/100 km in oras si 9,4 l/100 km la drum lung.
Modelul fabricat intre 2009 si 2012 echipat cu motor de 2,5 litri in patru cilindri consuma si mai putin: 11,2 l/100 km in oras si 8,7 l/100 km in afara. Conducand o Toyota RAV4 20% prin oras si 80% pe autostrada ati fi putut parcurs 599 de kilometri cu un singur plin de 60 de litri.

Manevrabilitate, mecanica si tractiune

Modelul Toyota RAV4 a fost avut tractiune integrala si suspensii independente pentru fiecare roata in parte. Servodirectia a fost asistata electronic. Discurile de frana pentru toate cele patru roti au fost standard.

Sistem de tractiune integrala are un cuplaj controlat electronic care distribuie cuplul intre rotile din fata si cele din spate. Acesta permite masinii sa schimbe modul de tractiune pe fata in tractiune pe spate in mod automat, fara sa se simta, atunci cand este nevoie.

Pe drum, Toyota RAV4 se simte mai mult ca o masina berlina inalta decat o masina de teren. Este usor de manevrat si foarte agila. O calatorie cu o astfel de masina este confortabila iar imprefectiunile drumului sunt absorbite. Vizibilitatea este foarte buna si chiar daca pilonii de sustinere din spate sunt grosi, oglinzile mari va ajuta sa vedeti anumite unghiuri.

Siguranta

Sistemul antiblocare al franelor, sistemul de control al stabilitatii si sistemul de control al stractiunii a fost standard la toate modelele. La testele in cazul unui impact frontal, modelul fabricat intre 2006 si 2010 a obvtinut cinci stele pentru conducatorul auto si patru stele pentru pasager. In cazul testelor pentru impact lateral, Toyota RAV4 a obtinut cinci stele atat pentru conducator cat si pentru pasager.

Pareri pro

Consum redus de combustibil in cazul motoarelor in patru cilindri, fiabilitate, confort si manevrabilitate, spatiu mare in portbagaj, raza de cotitura mica.

Pareri contra

Scaunele din fata nu sunt foarte confortabile la calatoriile lungi si nu exista optiunea unei transmisii manuale.

Etichete: ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.