Sunteti pe pagina: Home // Stiri Auto // Toyota Camry – modelul 2012-2014

Toyota Camry - modelul 2012-2014

Toyota Camry – modelul 2012-2014

A saptea generatie de Toyota Camry a rezistat pe piata doar doi ani, inainte de fabricarea urmatorului model care va fi prezentat in 2015. Multi se intreaba daca este ceva in neregula cu acest model, avand in vedere ca in anii precedenti, Toyota lansa de fiecare data o noua versiune, dupa un ciclu de patru ani. Modelul de Toyota Camry care a fost construit intre 2012 si 2014 este un sedan de familie foarte confortabil, spatios si silentios. In anul 2013, Toyota Camry a fost cel mai vandut sedan de familie, depasind chiar si Honda Accord. Dar oare de ce a decis Toyota sa lanseze atat de devreme noua versiune? In continuare va vom prezenta mai multe pareri ata pro cat si contra despre acest autoturism.

In general, Toyota Camry poate fi gasita pe piata in trei versiuni: L, SE si XLE – aceste diferentiindu-se in functie de nivelul de echipare. De asemenea, Toyota Camry este disponibile cu dupa tipuri diferite de motorizari: un motor de 2,5 litri in patru cilindri (versiunile L si SE) si un motor de 3,5 litri in 6 cilindri asezati in V (unele versiuni SE si versiunile XLE). De asemenea, amandoua motoare sunt dotate cu distributie pe lant.

Interiorul

Ca si la modelele precedente, modelul de Camry produs intre anii 2012 si 2014 este foarte spatios. Portierele mari si scaunele comode faciliteaza accesul in autoturism. Mocheta moale de pe podea si cusaturile de pe bord ofera imaginea unei masini de lux. Datorita ferestrelor inalte vizibilitate este foarte ridicata. Versiunile standard sunt echipate cu sisteme audio cu USB si Bluetooth.

Mecanica

Singura varianta de transmisie disponibile este cu o cutie automata in 6 trepte. Directia este asistata electronic. Suspensiile sunt foarte similare cu celel folosite la vechiul model. Franele pe spate sunt pe discuri. Exista si o versiune hibrid a acestui model de Toyota Camry. Acest autoturism este dotata atat cu un motor de 2,5 litri in patru cilindri cat si un motor electric de 105 kW. Sub podeaua portbagajului exista o baterie pentru motorul electric.

Manevrabilitate

Este o adevarata placere sa conduceti un Toyota Camry. Este o masina foarte silentioasa iar denivelarile de pe sosea si zgomotele rutiere sunt bine izolate. Comparativ cu modelul anterior, Camry este mai stabil si se aseaza mai bine pe drum in viraje. Modelul dotat cu motorul de 3,5 litri in 6 cilindri este foarte puternic. Acesta poate prinde 100 de km/ora in doar 5,8 secunde, asemenea unei masini sport precum Corvette C4 sau Ford Mustang GT, generatia a 4-a.

Consum de combustibil

Motorul in 4 cilindri este evaluat in varful segmentului sau, consumand aproximativ 9,4 litri/100 km in oras si doar 6,7 in regim de autostrada. In ceea ce priveste acest consum, Toyota Camry este depasita doar de Vw Passat TDI diesel.
Motorul in V6 de 3,5 litri ofera o economie de combustibil mai mare decat orice alt sedan cu un motor in 6 cilindri: 11,2 litri/100 km in oras si 7,6 litri/100 km la drum lung.

Elemente de siguranta

Toyota Camry este dotata cu sistem de control als tabilitatii, control al tractiunii, ABS, precum si 10 airbaguri – la versiunile standard. La testele de siguranta, Toyota Camry a primit 5 stele.

Generalitati

Camry isi pastreaza renumele de cel mai confortabil sedan de familie fiind totodata foarte usor de condus. In ceea ce priveste fiabilitatea, Toyora Camry este peste multe alte modele din aceeasi clasa fabricate de alti producatori. Mai mult decat atat, costurile de intretinere sunt foarte mici. Ce va aduce nou modelul din 2015? Noul model va avea un exterior schimbat, un interior imbunatatit si un monitor in consola centrala. In ceea ce priveste partea mecanica, noul model nu va avea foarte multe modificari.

Etichete: ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.