Sunteti pe pagina: Home // Stiri Auto // Soferii americani vor fi testati pentru consumul de droguri

Soferii americani vor fi testati pentru consumul de droguri

Soferii americani vor fi testati pentru consumul de droguri

Ofiterii de politie din America vor putea, in curand, sa verifice daca soferii din trafic se afla sub influenta unor droguri de mare risc precum canabis sau cocaina, dupa ce Guvernul a aprobat primul dispozitiv portabil de detectare a drogurilor. Acest dispozitiv este asemanator celui de detectare a concentratiei de alcool din sange si va detecta orice urma a celor doua substante descrise mai sus din saliva soferilor.

Pe dispozitiv vor aprarea mai multe sau mai putine linii, intr-un interval de opt minute, daca rezultatul este pozitiv. Cei detectati pozitiv cu acest dispozitiv vor fi condusi la o sectie de politie unde le va fi recoltata o proba de sange, pentru a furniza dovezi suplimentare. Daca este cazul, persoana respectiva va fi prezentata in fata unui judecator.

Conducerea sub influenta unor droguri ilegale este o problema in continua crestere de cativa ani in America. De fapt, cea mai amre problema, a fost pana acum, lipsa unor dispozitive pentru a detecta daca unii soferi au consumat sau nu astfel de droguri.

Aprobarea acestui dispozitiv este un pas semnificativ facut inainte si poate oferi politistilor un mijloc extrem de eficient de testare pentru aceste doua tipuri de droguri periculoase si foarte frecvente. De asemenea, descoperirea si pedepsirea celor care conduc sub influenta drogurilor, este un lucru bun pentru siguranta celorlalti soferi.

Exista foarte mult sprijin din partea publicului pentru aceasta initiativa, iar cercetarile au aratat ca soferii care conduc sub influenta drogurilor, depasesc adesea limitele de viteza si nu tin cont de nici o regula rutiera, fiind un pericol pentru toti ceilalti participanti la trafic.

Aceasta initiativa ar fi perfecta si in Europa deoarece si aici se inmultesc consumatorii de droguri si cu siguranta nimeni nu ii poate depista cand acestia conduc diferite autovehicule in trafic. Cu atat mai mult in tara noastra, unde lipsa autostrazilor fac ca riscul de accidente cauzate de consumatorii de droguri sa creasca considerabil.

Etichete: ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.