Sunteti pe pagina: Home // Diverse // Sofatul pe drumurile de tara

Sofatul pe drumurile de tara

Sofatul pe drumurile de tara

Atunci cand ne vizitam bunicii sau pur si simplu conducem pe drumurile rurale, exista un mare grad de satisfactie. Pe aceste drumuri exista mult mai putin trafic, aerul este curat iar peisajele sunt splendide. De asemenea trebuie sa ne amintim si sa luam in considerare ca pe drumurile rurale sau judetene au loc o treime dintre accidentele fatale. Exista multe motive pentru care sofatul pe drumurile de tara sau cele judetene pot fi periculoase.

Limitele de viteza

Pe drumurile rurale sau judetene exista o limita de viteza de 90 km/ora. Este in regula sa conduceti cu viteza maxima admisa daca credeti ca este sigur sa o faceti. Dar regula de aur ramane ca voi trebuie sa fiti capabili sa opriti din timp in cazul in care ceva sau cineva va ia prin surprindere. Sa nu mai vorbim de faptul ca pe drumurile judetene sau rurale tindem sa depasim viteza deoarece nu exista asa multe radare ca pe drumurile nationale.

Impartiti drumul cu autvehiculele agricole

Haideti sa ne gandim cu cine trebuie sa impartim drumurile judetene sau rurale. Exista tractoare, exista combine agricole si alte autovehicule agricole. Aceste autovehicule nu pot circula cu aceeasi viteza cu care o faceti voi. Nu este cazul sa claxonati si sa va comportati cu agresivitate. Fiti atenti deoarece aceste autovehicule sunt lungi, asa ca elaborati un plan de depasire in siguranta.

Impartiti drumul cu animalele

Pe drumurile judetene sau rurale trebuie sa va asteptati sa intalniti caini, cai, oi, vaci sau alte animale domestice. Acestea pot aparea pe drum fiind manate de un cioban, sau pot fi pur si simplu scapate din curtile oamenilor. Majoritatea animalelor pot avea comportamente imprevizibile, asa ca nu va aventurati cu masina printre ele. Asteptati pana cand traverseaza drumul, iar apoi continuati-va calatoria.

Este important sa va asteptati si la animale salbatice, atunci cand conduceti pe drumuri judetene care traverseaza paduri. O caprioara de exemplu, poate sari in fata masinii si poate produce pagube insemnate masinii voastre. La o viteza mare va poate pune chiar si viata in pericol. Daca vedeti indicatoare care va anunta de existenta animalelor salbatice in zona, circulati cu prudenta si o viteza adecvata.

Impartiti drumul cu pietonii, biciclistii si turistii

In mediul rural, oamenii si biciclistii tind sa circule pe partea carosabila. Mai mult decat atat, copiii se pot juca in strada si pot sari in fata masinii in orice moment. De asemenea, turistii care viziteaza diferite sate, tind sa circule pe partea carosabila. Luati aceste lucruri in considerare si incetini cand treceti pe langa un grup de oameni.

Fiti prevazatori

Oricat de familiari sunteti cu un anumit drum judetean sau rural, nu va culcati pe o ureche. Fiti prevazatori. Chiar daca ati circulat pe un drum de 99 de ori si nimic nu v-a luat prin surprindere, nu inseamna ca data urmatoare nu exista riscul de aparitie al unor pericole. Anticipati pericolele, animalele (salbatice sau domestice), biciclistii, pietonii si suprafetele de drum proaste.

Etichete: , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.