Sunteti pe pagina: Home // Diverse // Sfaturi pentru parintii tinerilor soferi

Sfaturi pentru parintii tinerilor soferi

Sfaturi pentru parintii tinerilor soferi

Cand un tanar obtine permisul de conducere, pentru majoritatea parintilor urmeaza o perioada agitata, plina de nervi si emotii. Parintii trebuie sa se gandeasca ca pe cat de mare este tensiunea asupra tinerilor cand acestia urmeaza cursurile unei scoli de soferi, cu atat mai mare va fi si ingrijorarea parintilor atunci cand copiii vor incepe sa conduca de unii singuri.

Pentru a trece mai usor prin aceasta perioada va recomandam sa cititi aceste sfaturi si sa le puneti in aplicare.

Fiti un bun exemplu! Conduceti in siguranta si respectati legile rutiere cand sunteti in masina si aveti ca pasager pe propriul copil care tocmai se pregateste sa devina sofer, sau tocmai a absolvit examenul de conducere. Tinerii soferi vor urma exemplul dat de voi si vor invata ceea ce vad.

Invatati-i regulile de baza inainte ca ei sa aibe permis de conducere! Acest lucru nu doar ca ii vor ajuta sa treaca cu bine de examenul de conducere. Atunci cand un tanar aude informatii importante de la o persoana apropiata, ii este mult mai usor sa le retina decat atunci cand le aude de la un instructor sau un strain. De asemenea, atunci cand le explicati regulile rutiere principale, discutia poate duce la o conversatie mai dezvoltata pe durata careia tanarul poate afla informatii importante.

Insistati ca tinerii sa mearga la orele de legislatie rutiera! Cursurile scolii de soferi sunt impartite in ore teoretice si ore practice. Majoritatea tinerilor sunt nerabdatori sa inceapa orele practice si evita sa frecventeze orele teoretice. Acestea sunt esentiale deoarece fara el, nimeni nu ar putea conduce pe un drum public. Un tanar sofer nu se poate descurca in trafic daca nu cunoastele semnele si legile rutiere. De aceea este important sa insistati ca copiii vostri sa mearga la aceste cursuri.

Discutati deschis! Vorbiti cu copiii vostri deschis si intrebati-i ce au vazut, ce au experimentat, ce anume i-a facut sa se simta neconfortabil sau in nesiguranta. Acest lucru ii ajuta sa depaseasca anumite momente de frica sau anxietate.

Insotiti-i cand conduc! In timpul scolii de soferi, tinerii invata doar elementele esentiale, dar nu sunt pregatiti pentru a conduce de unii singuri intr-un trafic aglomerat al unui oras mare. De aceea este recomandat sa ii insotiti in majoritatea plimbarilor imediat dupa ce acestia obtin permisul de conducere.

Eplicati-le cat de importanta este siguranta rutiera! Incercati sa explicati copiilor vostri cat de atenti trebuie sa fie ei deoarece exista soferi care nu vor fi. Explica-le ca sunt direct responsabili de siguranta pasagerilor. Intrebati-i cat de mult tin la voi ca si parinti sau la frati si explicati-le ca trebuie sa adopte o maniera de condus care sa nu va puna in pericol nici pe voi nici pe un alt pasager.

Eplicati-le ca exista limita ce trebuie respectate! Limitele si restrictiile rutiere nu sunt facute pentru a incurca circulatia sau a enerva soferii. Ele sunt facute ca o masura de siguranta. Eplicati-le copiilor cat de important este sa respecte orice limita sau restrictie semnalizata ca atare.

Etichete: , , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.