Sunteti pe pagina: Home // Sfaturi autoturisme // Sfaturi pentru achitionarea anvelopelor second hand

Sfaturi pentru achitionarea anvelopelor second hand

Sfaturi pentru achitionarea anvelopelor second hand

Iarna tocmai a inceput iar daca planuiti sa cumparati un set de anvelope folosite, la mana a doua, pentru a economisi cativa bani, cititi acest articol si aflati cateva sfaturi utile pentru a face alegerea corecta.

Relaxati-va cinci minute si cititi acest articol deoarece va poate ajuta sa cheltuiti banii in mod corect alegand sa faceti o investitie sigura si sa va bucurati de un set de anvelope bunicele pentru automobilul vostru. Mai jos vom enumera cele mai importante detalii la care trebuie sa va uitati atunci cand cumparati un set de anvelope second hand. Aceste detalii sunt enumerate in ordinea importantei lor.

Data fabricarii anvelopei

Unul dintre cele mai importante aspecte este data de fabricare a anvelopei pe care doriti sa o cumparati. Aceasta data este scris sub forma unui numar, pe lateralul fiecarei anvelope. Fiti atenti ca data fabricarii sa fie aceeasi pe toate anvelopele. In caz ca anvelopele sunt identice dar data difera iar diferenta este mai mare de un an, renuntati sa le cumparati. Pentru a gasi locatia unde este notata data fabricarii, cercetati cu atentie locul in care este scris DOT.

Langa acest cuvant veti gasi un numar de patru cifre. Primele doua cifre reprezinta numarul saptamanii iar ultimele doua cifre reprezinta anul. Teoretic, daca anvelopele sunt folosite in mod corect, acestea pot fi folosite timp de zece ani. Cu toate acestea, un sfat bun este sa nu cumparati anvelope cu o vechime mai mare de cinci ani, deoarece nu puteti cunoaste persoana de la care le cumparati si modul in care aceasta le-a folosit.

Adancimea profilului caii de rulare a anvelopelor

Dupa ce vanzatorul te-a informat cu privire la data frabricarii anvelopelor, este bine sa il intrebati care este profilul caii de rulare a anvelopelor ce urmeaza sa le cumparati. O adancime a profilului decenta a unei anvelope folosite este de aproximativ 7-8 milimetri. Chiar si o adancime a profilului mai mica de 7 milimetri pana in maxim 5 milimetri este acceptabila dar in acest caz puteti cere vanzatorului o reducere de pret.

Daca adancimea profilului este mai mica de 5 milimetri, renuntati sa mai cumparati aceste anvelope. Chiar daca le veti putea folosi la inceput, acest lucru nu va fi pentru o perioada lunga si nu va garanteaza siguranta de care aveti nevoie.

Lateralul anvelopei

Considerand ca ati gasit un set de anvelope care sunt fabricate recent si au o adancime decenta a profilului caii de rulare, acum trebuie sa verificati vizual partea laterala a acestora. In unele cazuri, anvelopele mai vechi de 2-3 ani pot avea crapaturi pe partea laterala. Uitati-va cu atentie si de aproape. Este important ca nici o anvelopa sa nu aibe crapaturi pe lateral deoarece acestea nu pot fi reparate.

Aspectul interior al anvelopelor

Multi oameni care cumpara anvelope ignora aceasta verificare importanta. De cele mai multe ori, interiorul unei anvelope arata ca si nou. La o privire mai deaproape, unele urme ale eventualelor reparatii pot fi vizibile. Uitati-va cu atentie la petice sau orice urma lasata de un obiect care ar fi putut penetra anvelopa in trecut. Este adevarat ca odata ce un petic este montat, anvelopa nu va scapa aer. Dar nu puteti sti daca montarea peticului a fost executata corespunzator si cat de mult va dura aceasta lucrare.

Marca si pretul

In cele din urma, este intotdeauna recomandat sa alegeti anvelope fabricate de companii cunoscute precum Continental, Debica, Michelin, Dunlop sau Pirelli si sa evitati marcile fantoma. Chiar daca pretul este mai mare, va asiguram ca si calitatea este pe masura.

Etichete: , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.