Sunteti pe pagina: Home // Stiri Auto // Noul Twingo va deveni lider de segment

Noul Twingo va deveni lider de segment

Noul Twingo va deveni lider de segment

Noua versiunea Renault Twingo este radical diferita fata de cele doua generatii anterioare ale acestei masini de dimensiuni mici. Aceasta noua versiune de Renault Twingo are motorul montat in spate, tractiune pe spate si cinci portiere. Aceste caracteristici poate propulsa acest model in topul segmentului de masini mici din Europa.

Conform unor cercetari se aproximeaza ca anul viitor, doar in Europa, noul Renault Twingo va fi vandut in 150 de mii de exemplare fata de lidesrul de segment actual, Fiat 500 care s-a vandut in doar 122 de mii de exemplare.

Renault promoveaza noul Twingo caracterizand faptul ca tractiunea pe spate si interiorul foarte spatios sunt elemente exceptionale pentru o masina din segmentul ei. Acestia au declarat ca majoritatea clientilor care doresc sa achizitioneze o masina mica, pun accent pe functionalitate si manevrabilitate.

Care sunt avantajele tractiunii pe spate in cazul noului Renault Twingo? Cei de la Renault spun ca noul Twingo are cea mai stransa raza de cotitura din clasa sa. Datorita acestui lucru, autoturismul este usor de parcar in locurile inghesuite.

Cat de afectat este portbagajul de existenta motorului in partea din spate? Motorul este montat in spate la un unghi de 49 de grade astfel incat sa nu patrunda in portbagaj. Spatiul disponibil in portbagajul unui Renault Twingo este de 188 litri, crescand pana la 980 de litri cu scaunele din spate rabatate.

Cat de spatios este interiorul? Avand o lungime de 3,59 metri, noul Twingo este cu 1 cm mai scurt decat predecesorul sau, dar interiorul este mai spatios iar ampatamentul este de 2,49 m, adica mai lung cu 1,2 cm.

Ce motorizare este disponibile pentru noul Renault Twingo? Clientii pot alege dintru doua tipuri de motorizari pe benzina: un motor de 70 cai putere de un litri sau un motor turbo de 900 cc care dezvolta 90 cai putere.

Care sunt clientii tinta vizati de noul Twingo? Femeile reprezinta sase din zece cumparatori ale acestui tip de masina de dimensiuni mici, spun cei de la Renault.

De ce s-a renuntat la versiune cu trei poritere? Cei de la Renault au declarat ca peste 60% din masinile de dimensiuni mici vandute in Europa, sunt cu cinci poritere.

Renault se asteapta ca noul model de Twingo sa depaseasca recordul numarului de vanzari detinut de prima generatie, chiar daca piata masinilor de dimensiuni mici este mai competitiva decat in anul 1992 cand a fost lansat primul Twingo.

Elemente de baza

  • Data de lansare: In eruopa, aceasta masina va fi lansata in luna Septembrie.
  • Pretul de baza: In Franta, pretul de baza este de 10.800 euro.
  • Unde este fabricat: Noul model Twingo este fabricat in Slovenia.
  • Capacitatea anuala de productie: aproximativ 200 de mii de exemplare.
  • Emisii de dioxid de carbon: 95 g/km.
  • Principalii rivali: Fiat500, Peugeout 108 si Vw Up.

Etichete: , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.