Sunteti pe pagina: Home // Stiri Auto // Noul Honda Civic Tourer

Noul Honda Civic Tourer

Noul Honda Civic Tourer

Cei de la Honda spera ca stilul elegant si interiorul inteligent al noului model combi Civic Tourer va impulsiona vanzarile pe acest segment in Europa. Chiar daca cei mai multi cumparatori aleg masini de teren sau crossover in locul autoturismelor combi traditionale, cei de la Honda se asteapta ca vanzarile acestui model in Europa sa creasca in urmatorii ani. Mai mult decat atat ei se asteapta ca noul model Civic Tourer sa creasca vanzarile cu peste 20% din totalul vanzarilor.

Ultima data cand Honda a scos pe piata din Europa un autoturism combi a fost cu 14 ani in urma, dar atunci marele lor rival Toyota au lansat o versiune combi a autoturismului Auris, aceasta din urma devenind foarte competitiv, contestant pozitia dominanta a celor de la Honda.

Scurte caracteristici ale autoturismului combi Honda Civic Tourer

Cumparatori tinta: Familii cu copii mici care vor ceva mai spatios decat masinile mici sau persoane batrane ramase singure.

Spatiu de incarcare: Cu scaunele in pozitie normala, noul Civic Tourer are disponibil un spatiu de 624 litri iar cu scaunele rabatate, acest spatiu creste pana la 1668 litri. O caseta ascunsa sub podea ofera spatiu de inca 117 litri. Ca si in cazul modelului Civic in cinci portiere, modelul Tourer are rezervorul ampalsat sub scaunele din spate, lucru ce sporeste spatiul interior.

Tehnologie moderne: Cei de la Honda spun ca modelul Civic Tourer este prima masina care are un sistem de amortizare adaptiv pe partea din spate. Sistemul regleaza automat suspensiile din spate pentru a amortiza socurile datorate conditiilor de drum, facand masina mai confortabila in timpul calatoriilor si mai agila pe drumuri serpuite. In ceea ce priveste siguranta, acest model de autoturism combi fabricat de cei de la Honda include un sistem radar cu laser care actioneaza franele la viteze de sub 30 de kilometri la ora daca este detectat un risc iminent de coliziune.

Honda Civic Tourer este cu 2,35 cm mai lung decat modelul Civic in cinci portiere vandut in Europa. Acesta este de asemenea cel mai mic autoturism combi din segmentul compact, dar cu cel mai mare portbagaj din clasa sa.

Elemente de baza

  • Data de lansare in Europa a fost in primavara acestui an.
  • In germania, pretul de baza a inceput de la 21 de mii de euro.
  • Noul Honda Civic Tourer se construieste in Anglia, la Swindon.
  • Printre principalii rivali se numara toate versiunile combi ale autoturismului Ford Focus, Opel Astra, VW Golf si vechiul Toyota Auris.

Honda se asteapta ca majoritatea clientilor sa opteze pentru motorul diesel de 1,6 litri, care, spune compania, este cel mai usor din clasa sa, avand o emisie de dioxid de carbon de doar 99 grame/km. Modelul este de asemenea disponibil cu un motor de 1,8 litri pe benzina.

Etichete: , , , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.