Sunteti pe pagina: Home // Stiri Auto // Noul Ferrari F60 America

Noul Ferrari F60 America

Noul Ferrari F60 America

Nu este necesar sa fii un fan inrait al masinilor Ferrari pentru ati da seama ca Maranello construieste cele mai interesante masini sport din zilele noastre. Chiar daca abordarea italienilor a fost schimbata adesea in ultimul timp, Ferrari ramane cel mai puternic brand de automobile.

Anul acesta se implinesc 60 de ani de cand Ferrari s-a autopropulsat pe piata americana iar compania italiana se pregateste sa sarbatoreasca aceste eveniment pregatind o noua editie limitata a celebrului model sport F12 Berlinetta. Numit Ferrari F60 America, acest model este limitat la doar zece bucati. Acestea au fost achizitionate dinainte de lansare de colectionari Ferrari consacrati.

Ferrari F60 America este o versiune decapotabila a modelului sport F12 Berlinetta, fiind echipata cu un acoperis din material textil care poate fi operational chiar si la viteze ce depasesc 100 km/ora.

Fata de modelul F12 Berlinetta, interiorul aduce cateva modificari: Scaunul soferului este imbracat intr-un material de culoare rosie in timp ce restul interiorului masinii are culoare neagra. Amandoua scaune au totusi, ceva in comun: steagul Americii plasat pe spatare.

In ceea ce priveste exteriorul, Ferrari F60 America are culoarea albastra cu dungi albe, aducand aminte de clasicele masini de curse americane. Mai mult decat atat, aripile, portierele si grila din fata au fost modificate usor fara a aduce acestui model transformari majore fata de F12 Berlinetta.

Partea mecanica a acestui model aniversar lansat de Ferrari nu difera foarte mult de predecesorul sau, F12 Berlinetta. Motorul 12V de 6,3 litri ofera o putere de 731 CP, suficient sa lanseze masina de la 0 la 100 km/ora in doar 3,1 secunde.

Pretul modelului de baza a fost de 2,5 mil. USD, dar avand in vedere ca este o editie limitata, in viitor clientii le-ar putea vinde la un pret cu mult mai mare.

Etichete: , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.