Sunteti pe pagina: Home // Sfaturi autoturisme // Mazda Tribute – Modelul 2001-2011

Mazda Tribute - Modelul 2001-2011

Mazda Tribute – Modelul 2001-2011

Pe masura ce autoturismele de teren au devenit populare la inceputul anilor 2000, Mazda a scos pe piata modelul Tribute care a fost dezvoltat in asociere cu Ford. Ford Escape este construit pe aceeasi platforma. Mazda Tribute a fost disponibila la acea vreme cu tractiune integrala sau tractiune fata, cu un motor in patru cilindri sau un motor V6.

Daca stati in scaunul soferului unui Mazda Tribute, veti observa ca totul este foarte simplu, dar daca mergeti la un test de conducere veti afla ca Mazda Tribute este confortabila, usor de condus iar vizibilitatea este excelenta. Mazda Tribute este una dintre putinele masini de teren de scoala veche.

Daca scoateti tetierele, bancheta din spate poate fi rababatata cu usurinta iar haionul poate di deschis separat. In general, Mazda Tribute este o masina simpla dar foarte functionala. Costurile de intretinere sunt moderate dar unele reparatii pot si mai scumpe. Chiar daca in 2008 Mazda Tribute a fost reproiectat, platforma a ramas aceeasi. In anul 2012, Mazda a intrerupt productia acestui model si l-a inlocuit mai tarziu cu modelul CX-5.

Tipui de motorizari

Printre primele motoare ale acestui modela fost un motor in patru cilindri de 2,0 litri, modelul Ford Zetec. Incepand din 2005, motorul in patru cilindri a fost schimbat cu unul asemanator dar de 2,3 litri, tipul MZR, iar din 2009 motorul a fost de 2,5 litri. Motorul V6 este de 3 litri si este fabricat de Ford. Doar primul motor de 2 litri este echipat cu curea de transmisie ce trebuie inlocuita la fiecare 150 de mii de kilometri, conform manualului producatorului. Toate celalalte motoare sunt echipate cu lant de distributie ce nu necesita intretinere regulata. Motorul de 3 litri V6 este cunoscut printre pasionati deoarece poate rezista si 500 de mii de kilometri daca este intretinut corespunzator.

Mecanica

In ceea ce priveste transmisia, clientii au putut opta pentru o transmisie manuala cu cinci trepte de viteza, sau o transmisie automata cu patru trepte de viteza. Sistemul ABS a fost optional la inceput si standard incepand cu anul 2006. Mazda Tribute a avut discuri de frana la rotile din fata si tambur pe spate.

Directie si confort

Mazda Tribute este usor de condus si se simte mai mult ca un autoturism sedan decat ca un SUV. Chiar daca acest model este putin zgomotos la viteze mari, orice calatorie este confortabila. Motorul de 2,3 litri se comporta destul de bine dar poate parea lipsit de putere daca masina este incarcata tare. Motorul V6 este foarte puternic. Sistemul de tractiune integrala este perfect pentru drumurile acoperite cu zapada dar nu este destul de performant pentru terenuri accidentate.

Generalitati

Mazda Tribute este o optiune rezonabila daca sunteti un cautarea unei masini de teren la mana a doua. Nu este la fel de mica si inghesuita ca si Toyota RAV4 si are un motor V6 optional mai puternic decat la Honda CRV. In acelasi timp, Mazda Tribute nu este la fel de setos in ceea ce priveste consumul de combustibil precum alte masini de teren de mari dimensiuni. Motorul in patru cilindri are unul dintre cel mai redus consum de combustibil.

Pe partea celalalta, fiabilitate nu este tocmai cea mai buna. Daca va deicdeti sa cumparati un Mazda Tribute, va recomandam sa evitati modelele fabricate in anul 2009 echipate cu motor V6. Acestea sunt cunoscute pentru diverse probleme ale motorului, problemele ce pot fi reparate la preturi foarte mari.

Etichete: , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.