Sunteti pe pagina: Home // Sfaturi autoturisme // Mazda 6 – modelul 2003-2008

Mazda 6 - modelul 2003-2008

Mazda 6 – modelul 2003-2008

Probabil Mazda 6 este singura masina sport de dimensiuni medii care poate fi gasita la un pret rezonabil. Mazda 6 se gaseste pe piata in varianta berlina, hatchback sau combi, cu motor in patru cilindri sau in V6. Varianta combi poate fi achizitioanta doar cu motorul V6.

Pentru cei care sunt cu adevarat pasionati de condus trebuie sa stiti ca Mazda are si o transmisie manuala atat pentru variantele cu motor in patru cilindri cat si pentru cele cu motor in sase cilindri. In ceea ce priveste interiorul, Mazda 6 are un aspect sportiv iar scaunele sunt foarte confortabile. De asemenea vizibilitatea este foarte buna. Un lucru care iese in evidenta este sistemul audio BOSE cu subwoofer, disponibil la toate variantele de top.

Ca o adevarata masina sport, Mazda 6 ofera o experienta excelenta, mai ales atunci cand este condusa pe autostrada. Cititi mai departe pentru a afla care sunt problemele comune la un autoturism Mazda 6 si daca merita sa cumparati o astfel de masina la mana a doua.

Mecanica

Motorul de 2,3 litri in 4 cilindri care dezvolta 160 de cai putere este un motor simplu dar foarte bun. Acest motor foloseste un lant de distributie iar cu putina ingrijire nu ar trebuie sa va dea mari batai de cap. Motorul de 3 litri in V6 cu 220 cai putere este cunoscut pentru probleme legate de scurgeri ale uleiului de motor.

Si acest motor este echipat tot cu un lant de distributie, asa ca nu trebuie sa va faceti griji cu privire la schimbarea acestuia. In ceea ce priveste transmisia, Mazda 6 are doua variante: cutie manuala in cinci trepte sau automata in patru sau cinci trepte. Ultimele modele au avut o transmisie automata in sase trepte.

Manevrabilitate si performanta

Dupa cum am mentionat deja, Mazda 6 se aseaza foarte bine pe drum datorita suspensiei sport. Totodata autoturismul este silentios iar directia este precisa si receptiva. Mazda 6 este una dintre putinele autoturisme din clasa ei care ofera un grad ridicat de confort in timpul calatoriilor lungi pe autostrada.

Pareri pro

Aspect sport, interior dragut, manevrabilitate excelenta, nivel ridicat de confort, disponibila in 3 variante (berlina, combi sau htachback), dotata cu sistem audio excelent BOSE, pret accesibil, disponibila cu transmisie manuala.

Pareri contra

Consumul de combustibil si note mici la testele de siguranta in caz de impact.

Consumul de combustibil

Mazda 6 cu motor in patru cilindri fabricata in 2007 este evaluata a consuma aproximativ 11,2 l/100 km in oras si 8,4 l/100 km pe autostrada, ceea ce inseamna ca puteti rula 660 de kilometri cu un plin. Varianta cu motor in sase cilindri, fabricata in acelasi an si cu transmisie automata consuma 13,8 l/100 km in oras si 9,4 l/100 km pe autostrada.

Etichete: , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.