Sunteti pe pagina: Home // Auto tehnic // Luminile si stergatoarele

Luminile si stergatoarele

Luminile si stergatoarele

Luminile si stergatoarele sunt cheile pentru a putea vedea si a fi vazut in trafic

Pe masura ce zilele devin mai scurte, luminile si stergatoarele joaca un rol important in siguranta deplasarii cu autovehiculul pe timp de noapte, deoarece creste riscul producerii unui accident daca nu puteti vedea sau daca nu sunteti vazut in trafic.

Datorita faptului ca toamna si iarna sunt mai putine ore de lumina, este important sa va asigurati ca luminile si stergatoarele vehiculului dumneavoastra functioneaza in mod corespunzator, astfel vizibilitatea nu este compromisa. Din scaunul soferului, nu puteti observa daca luminile functioneaza, deci verificati toate luminile si inlocuiti-le pe cele care nu functioneaza. De asemenea, verificati si inlocuiti stergatoarele defecte astfel incat sa puteti vedea clar atunci cand fenomenele meteo sunt nefavorabile.

Luminile sunt elemente normale care se uzeaza si care necesita inspectii periodice. Sistemul de iluminat ofera vizibilitate pe timp de noapte, ofera posibilitatea de a da semnale si alerte celorlalti conducatori auto. Urmatoarele sfaturi te vor ajuta sa mentii siguranta in trafic.

– Pastrati farurile, stopurile si luminile de semnalizare curate. Murdaria externa si mizeria pot diminua importanta luminile operationale.

– Asigurati-va ca farurile sunt pozitionate corect. Farurile prea puternice si pozitionate gresit pot orbi ceilalti conducatori auto si pot reduce capacitatea dumneavoastra de a vedea drumul.

– Daca aveti vreo indoiala cu privire la faptul ca farurile trebuie sau nu pornite, porniti-le. Luminile nu va ajuta doar sa vedeti mai bine, ci ajuta si ceilalti conducatori auto sa va vada.

– Nu chinuiti farurile, ar trebui sa le opriti in zonele iluminate, astfel se creeaza o zona oarba de accident in fata vehiculului.

Sistemul de stergere mentine curat parbrizul oferind vizibilitate clara in cazul unei cantitati excesive de apa, zapada sau noroi. Multi factori pot accelera intervalul de inlocuire a stergatorelor, inclusiv cele de exploatare (conditiile de iarna sunt grele pentru stergatoare), frecventa de utilizare, materialul si tipul de lichid de parbriz folosit. De fapt, stergatoarele se pot deteriora mai repede si au nevoide de inlocuire. Nu uitati sa verificati si starea lunetei!

Etichete: , , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.