Sunteti pe pagina: Home // Auto tehnic // Lumina de avertizare pentru frana de urgenta

Lumina de avertizare pentru frana de urgenta

Lumina de avertizare pentru frana de urgenta

Tabloul de bord al unui autoturism poate oferi conducatorului auto foarte multe informatii importante si folositoare. Aruncand o scurta privire la tabloul de bord al unui automobil modern, puteti afla si va puteti face o idee cat de mult combustibil mai aveti in rezervor, cati kilometri ati condus, care este viteza de rulare a masinii intr-un anumit moment, sau ce rotatii are motorul.

Unele tablouri de bord ofera si informatii precum temperatura motorului, temperatura de afara, si anunta conducatorul auto daca exista probleme cu motorul, cu uleiul de motor, sau alte informatii foarte uitle. Fiecare tip de masina este unica dar majoritatea ofera aceleasi informatii in tabloul de bord. Una dintre luminile de avertizare din tabloul de bord, este cea aferenta franei de urgenta.

In general, cand lumina de avertisment aferenta franei de urgenta se aprinde in tabloul de bord, inseamna ca este posibil ca conducatorul auto sa fi uitat frana de mana trasa. Se intampla ocazional ca oamenii sa uite frana de mana trasa atunci cand vor sa plece de pe loc. Este un lucru bun faptul ca lumina de avertizare se aprinde in tabloul de bord si atentioneaza conducatorul auto, deoarece nu este o idee foarte buna sa conduceti cu frana de mana trasa.

Acest lucru poate duce la avarierea franei iar inlocuirea acesteia nu este o operatiune tocmai simpla. In unele cazuri, daca conduceti cu frana de mana trasa, motorul se poate supraincalzi si pot aparea probleme. Daca vedeti becul de avertizare aprins in bord, trebuie doar sa verificati daca frana de mana este trasa sau nu, inainte de a porni la drum. Nu exista nici un motiv sa conduceti cu ea trasa.

Uneori se poate intampla ca aceasta lumina de avertizare sa se aprinda chiar daca frana de mana nu este trasa. Acest lucru se poate intampla datorita unei defectiuni la tabloul de bord. La unele masini, lumina de avertizare poate ramane aprinsa chiar daca problema s-a remediat.
Uneori o simpla siguranta poate fi de vina asa ca inlocuirea ei este esentiala. De asemenea, daca becul de avertizare este aprins fara ca frana de mana sa fie trasa, poate fi in semn de alarma care sa ne atentioneze ca exista o problema la sistemul de franare. Este foarte important sa vizitati un mecanic care sa verifice franele cat mai repede posibil.

Un alt motiv din cauza caruia lumina de avertizare se poate aprinde, este scurgerea lichidului de frana. Odata ce lichidul este inlocuit sau completat, lumina de avertizare se va stinge singura. Daca sesizati dupa cateva zile ca lumina se aprinde din nou, si este vorba despre o noua scurgere, este cazul sa vizitati din nou un mecanic. Nu este bine nici pentru siguranta voastra si nici pentru mediu sa lasati lichidul de frana sa se scurga zilnic. Unele animale au tendinta de a consuma fuidele lasate de masini. De asemenea, lichidul de frana se poate lipi de papuci si il puteti transporta in casa voastra.

Etichete: , , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.