Sunteti pe pagina: Home // Auto tehnic // Inlocuirea sigurantelor arse

Inlocuirea sigurantelor arse

Inlocuirea sigurantelor arse

De fiecare data cand calatorim cu masina, diferite defectiuni neprevazute pot aparea. De exemplu farurile nu mai lumineaza sau casetofonul se opreste brusc. Singurul lucru pe care il puteti verifica voi ca si soferi la partea electrica, este tabloul de sigurante. De cele mai multe ori, cand apar astfel de defectiuni electrice, o siguranta s-a ars. In timp ce unii oameni considera ca anumite componente s-au defectat, de multe ori o simpla siguranta poate fi de vina.

Inlocuirea acesteia este foarte simpla si poate fi facuta de oricine, fara prea multe batai de cap. Inlocuirea sigurantelor face parte din procesul de intretinere al unui autoturism si de aceea, pentru cei care nu stiu cum sa le inlocuiasca, le vom oferi cateva sfaturi in acest articol. Vom incepe cu localizarea panoului de sigurante.

La majoritatea autoturismelor panoul de sigurante este pozitionat sub bord, la picioarele soferului, sau in lateralul bordului. De cele mai multe ori, panoul de sigurante este usor accesibil. Daca nu il gasiti, verificati manualul de intretinere al autoturismului pentru a-l localiza. Odata gasit panoul, pe capacul acestuia va fi desenata o diagrama cu rolul fiecarei sigurante.

Odata ce gasiti siguranta cu probleme, trebuie doar sa o inlocuiti. Deoarece sigurantele difera, acestea sunt categorisite pe culori. Inlocuiti siguranta arsa doar cu o alta siguranta de aceeasi culoare.
In unele cazuri autoturismul poate avea doua panouri de sigurante. Unul este situat in apropierea bordului, asa cum v-am prezentat mai sus, iar celalalt este pozitionat undeva sub capota.

Pentru a-l localiza trebuie sa consultati din nou manualul de intretinere al autoturismului. Unele componente pot avea doua sigurante dispuse in panouri diferite. De aceea, daca ati inlocuit doar siguranta din bord iar problema persista, va recomandam sa o inlocuiti si pe cea din panoul de sub capota.

Va recomandam cu caldura sa aveti in masina intotdeauna un set de sigurante noi. Acestea va pot scuti de foarte multe batai de cap. Orice sofer se va lovi mai devreme sau mai tarziu de aceasta problema simpla. In mod normal, orice sofer oricat de nepregatit ar fi ar trebui sa stie cum sa schimbe o siguranta.

Etichete: ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.