Sunteti pe pagina: Home // Sfaturi autoturisme // Ingrijirea exteriorului unui autoturism

Ingrijirea exteriorului unui autoturism

Ingrijirea exteriorului unui autoturism

Este dificil sa va mentineti masina ca si noua mai mult timp? Trebuie sa o duceti foarte des la curatat si apoi la vopsit? Nu chiar. Cu o ingrijire regulata puteti sa va pastrati masina stralucitoare, ca si noua, timp indelungat. Este nevoie de mult timp? Nu chiar. Secretul este sa va spalati masina in mod regulat, sa aplicati ceara pe masina din cand in cand si sa aveti grija la micile zgarieturi. Tratamentul anticoroziune va ajuta in cazul in care masina este atacata de sarea de pe carosabil in timpul lunilor de iarna.

Spalati-va masina in mod regulat

Excrementele de pasari, insectele moarte sau bucatile de calcar care se scurg in parcarile subterane, va pot deteriora vopseaua, daca nu este curatata la timp. In timpul iernii, sarea de pe carosabil poate ataca jantele de aliaj si poate provoca pete de rugina pe caroserie, daca sarea este lasata o perioada lunga de timp pe caroseria masini. In plus, o ultima etapa in spalatoriile auto este pulverizarea unui protector, precum ceara, care va ajuta la conservarea vopselii si la prevenirea ruginii.

Curatati in mod regulat mizeria si nisipul de pe lamelele stergatoarelor. Nisipul prins sub lamelele stergatoarelor va poate zgaria in timp parbrizul.
Curatati frunzele si celelalte resturi de pe parbriz sau de sub capota, deoarece acestea pot bloca canalele de scurgere a apei si astfel colecteaza umiditate, provocand un miros umed in interiorul masinii.

Aplicati ceara de masina cel putin o data sau de doua ori pe an

Ceara va face masina mai stralucitoare si va protejeaza vopseaua. Aceasta acopera zgarieturile minore si loviturile provocate de pietre incetinind coroziunea. Daca nu ati aplicat ceara niciodata pe masina, este foarte simplu si dureaza aproximativ jumatate de ora. O ceara de calitate va ramane pe masina mai multe luni. Atunci cand cumparati o ceara de masina, optati pentru un produs de calitate. Cativa banuti in plus pentru o ceara de calitate, va fi de ajuns pentru a o folosi cativa ani.

Stralucirea anvelopelor

Daca va doriti ca rotile sa fie negre si lucioase, aplicati un spray de stralucire pe acestea. Doar pulverizati pe anvelope si stergeti excesul.

Etichete: , , , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.