Sunteti pe pagina: Home // Diverse // Honda Odyssey – Modelul 2005-2010

Honda Odyssey - Modelul 2005-2010

Honda Odyssey – Modelul 2005-2010

Fiind o masina placuta, cu un stil elegant si caracteristici avansate in ceea ce priveste atat siguranta cat si tehnologia folosita la interior, Honda Odyssey fabricata intre 2005 si 2010 este mai mult decat o masina normala folosita pentru calatorii. Acest model de Honda Odyssey are tractiune pe fata si a fost disponibila cu o configuratie de sapte sau chiar opt locuri pentru pasageri. Ea a fost dotata cu un motor puternic V6 si transmisie automata. La interior este proeminent designul de ultima generatie si in mod special bordul.

Bineinteles, dupa cum era de asteptat, scaunele din fata sunt ergonomice si foarte confortabile chiar si la calatorii lungi. In spatele scaunelor din fata, locul poate fi configurat pentru scaune independente, sau pot fi puse impreuna precum o bancheta. In spate, Honda Odyssey are usi glisante, fiecare dintre ele fiind echipate cu geamuri mari electrice. Printre caracteristicile disponibile ale acestui model se numara senzorii de parcare, DVD pentru locurile din spate, camera video pentru marsarier, pedale reglabile sau sistem de navigare.

Honda Odyssey – Motorizare

Honda Odyssey a fost disponibila cu un motor in sase cilindri de 3,5 litri ce dezvolta 244 cai putere si o cutie automata cu cinci trepte de viteza. Varianta EX de top este dotata cu un sistem VCM care dezactiveaza automat trei dintre cei sase cilindri in timpul calatoriile lungi sau cand decelerati pentru a imbunatati consumul de combustibil. In general, motorul V6 este unul puternic si fiabil. Singura parte negativa a acestui motor este faptul ca este echipat cu o curea care trebuie inlocuita la anumite intervale recomandate in cartea tehnica.

Honda Odyssey – Siguranta

Toate cele patru roti ale acestui model sunt echipate cu frane pe disc. Sistemul ABS, sistemul electronic de stabilitate, aribagurile laterale si cele de tip cortina sunt standard la toate modelele. La testele in cazul unui impact frontal sau lateral, Honda Odyssey a obtinut nu mai putin de cinci stele.

Honda Odyssey – Consum de carburant

Modelul fabricat in 2010 consuma aproximativ 14,7 l/100 km in oras si 10,2 l/100 km la drum lung, in timp ce versiunea echipata cu sistem VCM consuma 13,8 l/100 km in oras si 9,4 l/100 km la drum lung. Dintre masinile din clasa sa doar Mazda 5 are un consum de carburant mai scazut, dar cu toate acestea, Mazda 5 este mult mai mica ca dimensiune.

Atentie daca cumparati un Honda Odyssey second hand

Daca doriti sa cumparati un astfel de automobil, porniti motorul si verificati daca exista erori care se aprind in bord. De asemenea ascultati cu atentie daca se aud zgomote ciudate din directia pompei de servodirectie atunci cand miscati de volan deoarece este o problema comuna la acest model. Testati aerul conditionat si sistemul de incalzire, inclusiv comenzile de la pasagerii din spate. Testati daca toate usile se inchid corect, si in mod special usile glisante din spate.

Etichete: , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.