Sunteti pe pagina: Home // Diverse // Ford Explorer – Modelul 2006-2011

Ford Explorer - Modelul 2006-2011

Ford Explorer – Modelul 2006-2011

Intre 2006 si 2011 nu au existat prea multe masini de teren care sa depaseasca gradul ridicat de confort oferit de Ford Explorer. Acesta este doar unul dintre motivele datorita caruia Ford Explorer a fost timp de 15 ani unul dintre cele mai bine vandute masini de teren (1991-2006). Cu un interior spatios si un motor V8 puternic, Ford Explorer este cel mai potrivit autovehicul care sa-l alegi pentru a merge intr-o calatorie lunga impreuna cu familia. Asta doar daca poti sa treci cu vederea consumul de combustibil, deoarece Ford Explorer este cam “insetat”.

Ford Explorer este o masina de teren solida, de o marime medie in raport cu alte masini din clasa sa, disponibila cu o configuratie de cinci, sase sau sapte locuri si doua tipuri diferite de motorizari: in sase sau opt cilindri. Varianta cu cinci sau sapte locuri are o bancheta in cel de-al doilea rand, in loc de scaune. Varianta cu sase locuri are scaune in cel de-al doilea rand si o consola mare extensibila in centru.

Desi exista multe portiuni de plastic dur, interiorul pare elegant si chiar luxos in anumite privinte. Geamul haionului se deschide separat. Printre caracteristicile speciale disponibile, se numara pedalele reglabile electric, controlul climatizarii pentru locurile din spate, si DVD in spate. Ford Explorer echipar cu motorul V8 este o optiune foarte buna pentru remorcare. Capacitatea maxima de remorcare variaza intre 1.500 si 3.300 kilograme, in functie de transmisie. Fiabilitatea este cu putin sub medie.

Motorizare

Ford Explorer fabricat intre anul 2006 si 2011 a fost disponibil cu tractiune pe spate sau tractiune integrala, cu suspensii individuala atat pe fata cat si pe spate. In ceea ce priveste transmisia, motorul V6 are o cutie automata in cinci trepte in timp ce motorul V8 are o cutie automata in sase viteze. Motorul V6 de 4 litri si 210 cai putere este adecvat pentru plimbarile zilnice. Motorul V8 de 4,6 litri si 292 cai putere este mai puternic si silentios. Atat motorul V6 cat si motorul V8 sunt motoare solide, care pot avea o durata de viata foarte mare daca sunt intretinute in mod corespunzator.

Consum de combustibil

In ceea ce priveste consumul, atat motorul V6 cat si motorul V8 consuma aproximativ 18,1 l/100 km in oras si 13,1 l/100 km pe autostrada. Acest consum este mediu pentru o masina de teren de marimea sa, dar cu mult in spate fata de alte masini de teren cu motor in patru cilindri, precum Honda CR-V, sau Subaru Forester. Daca rulati mai mult pe autostrada, cu un Ford Explorer cu tractiune integrala puteti merge aproximativ 554 kilometri cu un plin de combustibil (85,2 litri).

Manevrabilitate

Ford Explorer este usor si placut de condus, dar nu este sportiv. Masina se aseaza bine pe drum si este silentioasa. Varianta cu tractiune integrala ofera un sentiment de siguranta si incredere pe drumurile acoperite cu zapada sau drumurile denivelate.

Siguranta

Ford Explorer este echipat standard cu sistem de control al stabilitatii si sistem anti-blocare al franelor. Airbag-urile laterale sunt optionale. Modelele de Ford Explorer fabricate intre 2006 si 2010 au primit cinci stele atat in urma testelor pentru impacturile frontale cat si a celor laterale. Din pacate a primit doar trei stele in cazul unei rasturnari.

Pareri pro

  • confort ridicat in timpul calatoriilor
  • disponibil cu motor puternic V8
  • interior spatios si silentios
  • sistem de control al stabilitatii standard
  • sistem de sunet de calitate
  • capacitate de remorcare

Pareri contra

  • consum ridicat de combustibil
  • fiabilitate scazuta
  • suporturile pentru pahare sunt prea aproape de schimbator
  • noroiul de pe rotile din fata este aruncat pe portiere

Etichete: ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.