Sunteti pe pagina: Home // Diverse // Curatarea interiorului unei masini

Curatarea interiorului unei masini

Curatarea interiorului unei masini

Un interior mai curat al unei masini nu doar ca va oferi un aspect placut ci va fi si mai sanatos pentru pasagerii vostri. Oferind interiorului masinii voastre o ingrijire adecvata, acesta va arata foarte bine si dupa perioade foarte lungi de timp. Pentru a curata intreg interiorul unei masini este nevoie de aproximativ o ora. Daca veti folosi apa, fiti foarte atenti ca aceasta sa nu ajunga la componentele electrice deoarece pot aparea probleme. De asemenea, cand spalati covorasele, asteptati pana se vor usca inainte de a le aseza in masina. Astfel evitati coroziunea si mirosul neplacut de mucegai.

Aspirarea

Scoateti covorasele afara si aspirati-le separat. Aspirati scaunele si mocheta de sub covorase. Folosind un brat corespunzator al aspiratorului, aspirati sub scaune, in jurul pedalelor si consola centrala.
Folositi cea mai moale perie a aspiratorului vostru pentru a aspira bordul, consola centrala si portierele. Aveti grija sa nu deteriorati butoanele, gurile de aerisire sau piesele de ornament lipite. Utilizati aceeasi perie pentru a aspira scaunele. Scaunele din piele se pot deteriora foarte usor. De aceea nu este bine sa frecati cu insistenta cu peria aspiratorului.

Curatarea tapiteriei

Acum vom invata cum sa curatam tapiteria, scaunele din fata sau bancheta din spate. Pe piata exista numeroase produse de curatare special concepute pentru tapiterie. Primul pas este sa pulverizam un asemenea produs in mod egal pe suprafata murdara a tapiteriei. Frecati riguros cu un burete iar odata ce petele si murdaria au disparut, puteti curata locul respectiv cu o carpa moale si uscata.

Curatarea unei interior din piele

Pielea este foarte delicata, asa ca este recomandat sa folositi produse special fabricate pentru asa ceva. Unele produse pentru piele o pot face mai stralucitoare sau mai alunecoasa. Alte produse o poate face lipicioasa. De aceea, inainte de a va apuca de curat, testati produsul pe o zona mica, pentru a vedea rezultatul. Nu utilizati prosoape de hartie pe piele deoarece acestea pot lasa in urma zgarieturi. Folositi un prosop curat si moale de bumbac.

Curatarea si lustruirea bordului

Dupa aspirare, curatati bordul, consola centrala si alte componente de plastic folosind o carpa curata, putin umezita. Puteti folosi o cantitate foarte mica de detergent de rupe pentru a indeparta petele. Apoi stergeti cu o carpa uscata. Daca doriti stralucire, folositi un polish special pentru plastic.
Daca folositi un spray special, nu pulverizati pe casetofon sau alte componente electrice.

Curatarea geamurilor

In cele din urma, va trebui sa curatati geamurile, parbrizul si luneta, atat pe interior cat si pe exterior. Un spray clasic pentru geamuri si un prosop va vor fi de ajuns. Fiti atenti cand curatati luneta pe interior deoarece aici sunt amplasate liniile de incalzire a sistemului de dezaburire. Acestea sunt usor de deteriorat daca nu sunteti atenti. Curatati efectuand miscari paralele cu liniile de incalzire.

Etichete: , , , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.