Sunteti pe pagina: Home // Diverse // Cum sa scapam de mirosul neplacut din masina?

Cum sa scapam de mirosul neplacut din masina?

Cum sa scapam de mirosul neplacut din masina?

Oricat de bine intretinuta ar fi o masina, tot se gasesc mirosuri neplacute, fie cauzate de fumul de tigara, fie de animale de companie sau de gunoaie ratatice pe sub scaune. Se recomanda ca autoturismul sa fie curatat in intregime in interior, pentru ca astfel mirosul va fi eliminat, nu ca in cazul parfumurilor speciale, care doar il acopera. Iata cateva solutii:

Curatarea interiorului

Trebuie adunate fiecare hartie, gunoi sau ambalaj, iar in cazul fumatorilor acestia trebuie sa curete bine si scrumierele. Dupa care se deschid toate portierele si portbagajul pentru a se aerisi pret de cateva ore.

Aspirarea scaunelor

Este foarte important ca scaunele si mocheta sa fie aspirate corespunzator, iar daca exista si huse, atunci acestea trebuie inlaturate si spalate.

Substante speciale

Acestea au rolul de a absorbi mirosurile neplacute si exista cateva idei: se lasa o punga cu carbuni timp de 24 de ore, coji de portocale in otet, otet simplu sau praf de copt presarat pe podea, dupa care aspirat, toate vor avea efecte benefice.

Perierea materialelor textile

Peria trebuie sa se inmoaie in apa calda, dupa care se vor adauga diferite produse speciale sau uleiuri, iar in cateva minute, mirosurile neplacute vor fi eliminate din banchete.

Filtrul de habitaclu

Acest filtru este foarte important, deoarece poate sa adaposteasca bacterii care cauzeaza mirosuri neplacute, iar o solutie este fie schimbarea lui, fie curatarea la un service specializat, in caz contrar, de fiecare data cand este pornita instalatia de aer conditionat, “pornesc” si mirosurile urate.

Etichete: , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.