Sunteti pe pagina: Home // Sfaturi autoturisme // Cum sa alegi o camera video pentru autoturismul tau

Cum sa alegi o camera video pentru autoturismul tau

Cum sa alegi o camera video pentru autoturismul tau

Chiar daca majoritatea autoturismelor moderne sunt echipate cu diverse sisteme ce ofera un grad ridicat de siguranta in cazul unor coliziuni, un accident minor te poate face sa platesti sute de euro pe reparatii. Mai rau decat atat, te poti trezi intr-o disputa cu celalalt sofer implicat in accident, iar acest lucru poate deveni problematic pentru tine.

Dar se pare ca exista o solutie simpla pentru toate aceste probleme: o camera video montata in interiorul autoturismului care inregistreaza tot ceea ce se intampla in timp ce conduceti. Cititi mai jos cateva sfaturi despre cum sa alegeti cea mai buna camera video auto.

De unde sa incepeti?

Din fericire exista foarte multe branduri de astfel de camere dintre care sa alegeti. Ideea este ca dintre toate aceste branduri, pe piata nu exista inca un lider de necontestat. Cu toate acestea, printre cele mai cumparate camere video auto se numara Smailo, Mio sau Garmin. Dupa parerea noastra, aceste trei modele indeplinesc anumite standarde exigente si s-au dovedit a avea o calitate excelenta, fiabilitate si un pret accesibil.

Pretul

Preturile de achizitie ale unor astfel de camere auto variaza considerabil. Este important sa stiti ca nivelul de calitate este direct proportional cu pretul platit. De cele mai multe ori, modelele ieftine folosesc componente de calitate inferioara si se dovedesc mai putin fiabile decat modelele mai scumpe. Nu cred ca doriti sa achizitionati un produs ieftin care sa va lase balta cand va este lumea mai draga.

Calitatea si rezistenta la caldura

Este important ca materialele si componentele unei camere auto sa fie de buna calitate, pentru a fi siguri ca va rezista atunci cand veti conduce pe diferite tipuri de carosabil sau chiar pe drum accidentat. Cu siguranta va doriti ca atunci cand faceti o astfel de achizitie, sa va bucurati de camera video pentru o perioada cat mai indelungata.

Rezistenta la caldura este foarte importanta. Majoritatea camerelor sunt amplasate pe parbriz, iar pe durata unei zile insorite, acestea se pot incalzi foarte tare. Nu va fi placut sa aflati ca o camera cumparata ieftin nu va functiona in parametri normali pe timp de vara.

Marimea

Unele camere auto sunt similare ca dimensiune cu un aparat foto digial compact. Este important sa alegeti cu grija marimea unei camere auto astfel incat in momentul cand o veti monta pe parbriz, sa nu va blocheze anumite unghiuri importante. Si asa autoturismele au destule unghiuri moarte. Daca camera va fi prea mare sau va va incomoda vederea in timpul condusului, este probabil ca de multe ori veti renunta la ea si veti ajunge la parerea ca ati cumparat-o degeaba.

Va recomandam sa alegeti o camera auto micuta si discreta care sa nu va incomodeze si pe care sa o puteti lasa montata pe parbriz tot timpul, chiar si atunci cand nu folositi autoturismul. Avantajul va fi ca in cazul unui accident minor intr-o parcare, veti putea afla ulterior tot ce s-a intamplat.

Caracteristicile

Tehnologia a evoluat foarte mult, iar in ziua de astazi camerele pot avea diferite caracteristici si pot folosi tehnologii moderne. De aceea atunci cand cumparati o camera trebuie sa cititi cu atentie toate detaliile acesteia. Este important sa cunoasteti unghiul de inregistrare, daca camera are posibilitatea de a inregistra pe timp de noapte si daca are un GPS incorporat.

Modul de inregistrare

Este important sa stiti daca trebui sa goliti manual inregistrarile salvate pe cardul de memorie, sau inregistrarile se vor suprascrie in mod automat cand cardul va ajunge la capacitate maxima. Nu va fi placut sa fiti implicat intr-un incident iar inregistrarea sa lipseasca din cauza spatiului.

Calitatea inregistrarii

Calitatea inregistrarii este esentiala si cu siguranta doriti sa aveti cele mai bune imagini. Orientati-va pentru o camera cu rezolutie ridicata, astfel incat sa puteti observa toate detaliile atunci cand urmariti o inregistrare. Fiti atenti deoarece camerele video auto HD sunt mai scumpe.

Directia de inregistrare

Majoritatea modelelor de camere auto inregistreaza intr-o singura directia, de obicei in fata. Cu toate acestea, unele modele au abilitatea de a inregistra atat in fata cat si in spate. Daca va permiteti o astfel de camera, aceasta va inregistra atat traficul din spate cat si cel din fata, fiindu-va de mare folos.

Modul de pornire

Cand alegeti o camera este important sa stiti daca aceasta inregistreaza tot timpul, daca porneste doar atunci cand porniti masina sau trebuie pornita manual de fiecare data.

Etichete: , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.