Sunteti pe pagina: Home // Diverse // Cum putem reduce raul de masina si sa ne simtim bine cand conducem?

Cum putem reduce raul de masina si sa ne simtim bine cand conducem?

Cum putem reduce raul de masina si sa ne simtim bine cand conducem?

Ce este raul de masina?

Raul de masina sau raul de miscare este un rezultat al modificarilor pe care organismul le sufera atunci cand va deplasati. O serie de structuri sunt implicate, cum ar fi atat urechea interna inauntrul careia prin intermediul receptorilor de canale semiriculare transmite informatii cu privirre la directia de deplasare, precum si ochii sau un numar de receptori situati in piele, muschi si articulatii. Informatiile trimise sunt procesate de creier, unde “consintamantul” este dat. Mai jos va vom enumera cateva sfaturi pentru a reduce raul de masina astfel incat sa va simtiti mai bine atunci cand conduceti.

Stati pe scaunul din fata! Daca nu sunteti conducator auto ci sofer, stand pe scaunul pasagerului din fata, aveti mai mult spatiu si reduceti prin urmare riscul senzatiei de rau. Pe de alta parte, cand sunteti soferi, concentrati-va la drum deoarece aspectul psihologic este important cand vine vorba de acest aspect.

Incercati sa conduceti cu viteza constanta si sa evitati franele sau accelerarile burste deoarece acestea vor declansa unele reactii negative in corpul dumneavoastra.

Incercati sa improspatati aerul din habitaclu cat mai des posibil. Sistemul de climatizare este foarte util in aceata cauza, dar si ferestrele deschise pot ajuta enorm.

Intotdeauna uitati-va la drum. Privind in geamurile laterale in loc sa priviti inainte va poate face sa va simtiti rau, din cauza impulsurilor care vor fi declansate la nivel de creier.

Daca dormiti puteti sa va opriti sa va ganditi la starea de rau si este o solutie foarte buna ce trebuie luata in considerare daca nu sunteti sofer ci doar pasager. Daca ati incercat dar nu puteti dormi ar trebui cel putin sa inchideti ochii iar in scurt timp veti reusi.

Planificati-va calatoria intr-un asa mod incat sa puteti face pauze frecvente. Acest lucru are un rol important, mai ales atunci cand vine vorba de excursii rutiere. Excursiile pe distante lungi trebuie sa implice mereu pauze.

Evitati consumul de alcool, cafea sau orice bauturi carbogazoase pe durata calatoriei. Toate aceste substante pot declansa starea de rau de masina sau rau de miscare. Asigurati-va ca le veti evita cat mai mult posibil chiar si inaintea calatoriei atunci cand urmeaza sa mergeti cu masina sau autocarul.

Evitati sa va concentrati intr-un punct fix. Acesta este principalul motiv pentru care citirea revistelor, cartilor su chiar uitatul pe un dispozitiv pentru o lunga perioada de timp nu este recomandata. Informatiile vizuale vor fi in contradictie cu ceea ce senzorii de miscare vor indica, si prin urmare, problemele de rau de masina sau rau de miscare vor fi amplificate.

Folositi medicamente care reduc greata si varsaturile, sau orice medicament cu efecte sedative, daca nu sunteti sofer.

Evitati mirosurile neplacuta, condimentele, aromele si parfumurile.

Etichete: ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.