Sunteti pe pagina: Home // Diverse // Cum pregatim autoturismul pentru o calatorie lunga?

Cum pregatim autoturismul pentru o calatorie lunga?

Cum pregatim autoturismul pentru o calatorie lunga?

Aveti concediu si doriti sa plecati intr-o calatorie lunga cu autoturismeul dar nu stiti cum sa va pregatiti autoturismul? Planuiti o calatorie impreuna cu familia? Cat de lunga este calatoria? Stim ca exista numeroase intrebari inainte de o calatorie iar numarul lor va face putin confuz.

Este important sa aflati si sa stiti raspunsul la toate aceste intrebari pentru a putea fi complet pregatit pentru a pleca la un drum lung cu masina. Calatoriile lungi cu masina sunt scumpe si obositoare, dar exista cateva sfaturi si trucuri pe care le puteti aplica in scopul de a va asigura ca totul ca merge ca pe roate, asact asa cum ati planuit.

Primul lucru ce trebuie facut atunci cand va pregatiti pentru o lunga calatorie este sa va indreptati atentia asupra autoturismului. Verificarea masinii si vizita la un mecanic nu este doar o idee excelenta, ci este un lucru orbligatoriu daca vreti sa va asigurati ca nu veti avea probleme mecanice in timpul vacantei. Deoarece autoturismul este o masinarie mecanica care functioneaza datorita a mii de componente care lucreaza atunci cand este condusa, nu poti sti niciodata cand una dintre piese se poate defecta din cauza frecarii constante. Defectarea unei piese va poate cauza probleme serioase si de aceea este important sa va asigurati ca totul functioneaza in parametrii normali.

Dupa ce verificarea mecanica a fost facuta, trebuie sa va indreptati atentia spre anvelope. Acestea trebuiesc umflate conform recomandarilor producatorilor, pentru ca autoturismul sa ruleze perfect. Bineinteles ca trebuie sa verificati si starea rotii de rezerva. Nu plecati la drum pana cand nu aveti o roata de rezerva daca nu vreti sa ramaneti blocati pe drumuri din cauza unei banale pene. Deoarece veti fi departe de casa si de mecanicul vostru, trebuie sa fiti pregatiti pentru orice problema.

Urmatorul lucru este sa verificati ca aveti destul combustibil. De obicei o calatorie lunga inseamna cateva sute sau chiar mii de kilometri. Asigurati-va ca aveti plinul facut dar si bani de rezerva in caz ca va trebuie sa realimentati. Multi oameni isi calculeaza consumul la fix, dar nu iau in calcul ca exista posibilitatea sa se rataceasca si sa ramana fara combustibil. Cand vizitati orase mari pe care nu le cunosteti si nu aveti un GPS, este foarte probabil sa va rataciti. Pentru a scapa de aceasta grija, puneti cativa bani in plus in portofel.

In cele din urma nu uitati sa echipati masina corespunzator cu cabluri de curent, un cablu de tractare sau lanturi de zapada daca urmeaza sa vizitati o statiune montana. Daca vizitati alta tara fiti atenti la taxele de drum deoarece acestea pot fi foarte costisitoare. Multi soferi aleg sa foloseasca drumurile nationale deoarece sunt gratuite in loc sa mearga pe autostrada. Acest lucru poate fi atat bun cat si rau uneori deoarece puteti consuma mai mult combustibil.

Acestea sunt cele mai importante lucruri care trebuie sa le faceti inainte de a pleca in vacanta. Drum bun!

Etichete: ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.