Sunteti pe pagina: Home // Sfaturi autoturisme // Cum conducem pe perioada verii?

Cum conducem pe perioada verii?

Cum conducem pe perioada verii?

Fie ca sunteti un sofer experimentat, fie ca sunteti un sofer de camion, fie ca tocmai ati obtinut permisul de conducere, atat timp cat suntem la volan, pericolele ne pandesc indiferent de perioada anului. In timp ce majoritatea considera ca iarna este cel mai greu si mai periculos sezon, noi consideram ca si vara trebuie sa fim foarte atenti la stilul nostru de condus. Vara toti copiii sunt vacanta si exista mai multi oameni care misuna pe strazi decat iarna.

Oamenii se plimba pe strazi, turistii viziteaza diverse locatii, iar strazile sunt pline de biciclisti si motociclisti. Cu atata lume si trafic in jurul lor, soferii trebuie sa fie mult mai atenti. Caldura joaca, de asemenea, un rol important in maniera de conducere a fiecarui sofer. Cititi si urmati sfaturile prezentate in acest articol pentru a va asigura ca sunteti in siguranta atunci cand conduceti.

Verificati-va anvelopele

Pe durata verii temperaturile pot fi foarte ridicate. Caldura poate face ca anvelopele sa se desumfle sau sa explodeze. Mai mult decat atat, nu uitati ca daca circulati cu anvelopele desumflate masina voastra va consuma mai mult carburant. Presiunea din anvelope trebuie mentinuta la nivelul indicat in cartea tehnica a masinii.

Verificati lichidul si ventilatorul de racire

Intrucat orice masina este predispusa la supraincalzire pe durata verii, trebuie sa va asigurati ca nivelul lichidului de racire este corespunzator. Cand lichidul de racire ajunge la un nivel scazut, caldura poate deveni o problema. De asemenea, cand stati bara la bara pe durata verii iar motorul se incalzeste, ar trebui sa auziti un ventilator care porneste automat din cand in cand. Daca acesta nu porneste, exista o problema care va poate da mari batai de cap. De aceea este important sa verificati atat lichidul cat si ventilatorul de racire pentru a evita supraincalzirea si avarierea motorului masinii voastre.

Evitati razele stralucitoare ale soarelui

Orbirea temporara cauzata de razele stralucitoare ale soarelui rezulta de cele mai multe ori in accidente. Evitati aceste raze purtand in masina o pereche de ochelari de soare. De asemenea asigurati-va ca pastrati parbrizul curat, fara mizerii care sa va incurce. Este important sa nu aveti nici crapaturi in parbriz, deoarece din acestea, razele soarelui pot reflecta direct in ochii vostri.

Atentie la biciclisti si motociclisti

In lunile de vara traficul se dubleaza datorita motociclistilor si biciclistilor care ies pe strazi. Pe durata zilei este mai usor sa ii vedeti. Odata ce se intuneca, va poate fi dificil sa observati unde se afla acestia, mai ales daca nu sunt semnalizati corespunzator. Conduceti cu mare precautie si incercati sa nu rulati foarte aproape de marginea drumului.

Intotdeauna sa aveti un set de urgenta in masina

Este important sa aveti intotdeauna masina echipata cu un set de urgenta, atat pe perioada iernii cat si pe cea a verii. Cu siguranta nu vreti sa ramaneti blocati in caldura ore intregi. Cablurile de curent sunt printre primele ce trebuiesc trecute pe lista. De asemenea, setul de prim ajutor este necesar dar si obligatoriu prin lege. De asemenea esti bine sa aveti la voi si o lanterna sau unelte pentru mici reparatii auto. In portbagaj puteti pune si o sticla de apa potabila de rezerva sau chiar unele alimente care nu sunt perisabile.

Daca urmati cel putin aceste sfaturi descrise mai sus, pe durata verii ar trebui sa nu intalniti nici o problema care sa va puna in dificultate, atunci cand sunteti la volan. Amintiti-va intotdeauna sa conduce cu atentie, cu precautie si sa tineti un ochi atintit la orice se intampla in jurul vostru. Acest lucru este necesar atat pentru siguranta voastra cat si a celorlalti.

Etichete: , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.