Sunteti pe pagina: Home // Diverse // Cele mai iritante maniere ale soferilor

Cele mai iritante maniere ale soferilor

Cele mai iritante maniere ale soferilor

Toti soferii care conduc pe drumurile aglomerate ale patriei noastre sunt familiarizati cu diverse manevre si maniere ale unor soferi. Astfel de manevre au loc peste tot in trafic: in intersectii, pe drumurile drepte, pe autostrada sau in parcare. Si oricat de experimentati suntem si incercam sa ne stapanim nervii, tot vom fi iritati de manierele acestor soferi. La urma urmei este aproape imposibil sa conduci linistit cand alti soferi din jurul tau fac lucruri stupide, ora de ora, zi de zi. Mai jos va vom enumera care sunt majoritatea cazurilor care ne irita in trafic.

Semaforul indica culoare verde dar masina din fata stationeaza

Acest lucru va poate scoate din sarite, mai ales daca sunteti grabit. Chiar daca nu este frumos sa claxonati, in acest caz o puteti face pentru a-l atentiona pe cel din fata ca lumina semaforului tocmai s-a schimbat. Folosirea semnalelor luminoase au un efect redus in astfel de cazuri.

Masini lente pe banda de viteza

Ca si in cazul de mai sus, este foarte neplacut cand va grabiti si folositi banda de viteza de pe o autostrada, si intalniti sun sofer foarte lent care tine aceasta banda ocupata. In acest caz nu puteti decat sa il ocoliti folosindu-va de alte benzi. Este inutil sa il claxonati sau avertizati cu luminile.

Masini care condus paralel la aceeasi viteza

O alta problema pe autostrazile din Romania. Exista soferi care tin ocupata ambele benzi de circulatie, dar ruleaza cu aceeasi viteza astfel incat nimeni sa nu poata trece de ei. Singurul lucru pe care il puteti face este sa incetiniti si sa asteptati pana cand il veti putea depasi pe unul dintre ei, in siguranta.

Masinile care circula pe contrasens

Multi romani au impresia ca intreaga portiune a drumului le apartine. Daca observati o masina condusa de un astfel de sofer care se indreapta catre voi pe contrasens, incetiniti, trageti cat mai aproape de marginea drumului si faceti semnale luminoase.

Discutiile in trafic

Este nepoliticos sa treci pe langa o persoana cunoscuta fara sa opresti pentru a schimba cateva vorbe, chiar in mijlocul drumului, nu? Asa gandesc unii soferi care blocheaza amandoua sensuri ale drumului pentru a discuta. Nu puteti face decat sa il claxonati o data pentru a-l anunta ca tocmai a blocat traficul. Nu insistati cu claxonul deoarece unul dintre acesti soferi fara bun simt pot deveni agresivi.

Soferii de autocare sau taximetristii

In Romania, soferii de taxi sau de autobuze au impresia ca au dreptul de a bloca drumurile oricand doresc ei, pentru a prelua sau a lasa pasageri. In loc sa opreasca in statiile special amenajate, ei decid sa opreasca unde au chef. Este inutil sa claxonati deoarece acest tip de soferi si-au uitat bunul simt acasa si te vor ignora.

Depasire coloanei

Doi dintre soferi romani vor sa ajunga mereu inaintea altor masini atunci cand stau intr-o coloana. Unii chiar risca trecand peste linii duble continue sau depasind chiar si pe cotnrasens.

Masinile parcate incorect

Multi soferi romani cred ca pot parca oriunde si pot bloca alte masini. In astfel de situatii nu prea aveti ce sa faci. Trebuie sa aveti multa rabdare sis tapanire de sine.

Claxonatul fara motiv

Soferii romani claxoneaza intr-una, chiar si fara motiv. Fie ca este coloana, fie ca drumul este blocat, multi dintre ei considera ca claxonul le va elibera calea intr-o clipita. Nu puteti face nimic decat sa dati muzica mai tare astfel incat sa nu fiti deranjat de zgomotele acestora.

Etichete: ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.