Sunteti pe pagina: Home // Diverse // Cat de calm esti in spatele volanului?

Cat de calm esti in spatele volanului?

Cat de calm esti in spatele volanului?

Sunteti o persoana rabdatoare de obicei?

Majoritatea soferilor din ziua de astazi tind sa-si piarda rabdarea atunci cand sunt in trafic. Dar oare ce ii determine sa actioneze in acest fel? Sunt in intarizere la o intalnire sau la locul de munca? Au avut o zi proasta? Sau pur si simplu sunt agitati de felul lor? Probabil doar ei insisi cunosc raspunsurile la aceste intrebari. Fiind rabdator in trafic nu va ajuta doar sa va mentineti tensiunea scazuta, dar, de asemenea, va ajuta sa facceti alegeri logice si rationale in spatele volanului.

Daca doriti sa aflati cum puteti ramane calm atunci cand conduceti, cititi urmatoarele sfaturi.

Plecati de acasa intotdeauna mai repede daca considerati ca exista si cea mai mica sansa ca traficul sa fie blocat. Astfel veti ajunge intotdeauna la destinatie la timp.

Atunci cand planificati sa mergeti undeva cu masina, tineti cont de vremea de afara si de momentul din zi. O ploaie puternica poate incetini traficul rutier. De asemenea, la unele ore ale zilei, traficul poate fi mai aglomerat. Orele de varf nu sunt tocmai un moment potrivit pentru o plimbare cu masina. Daca este absolut necesar, alegeti o ruta alternativa si evitati arterele principale. Strazile secundare pot fi mai putin aglomerate.

Un alt lucru important de retinut este ca ceilalti soferi nu fac anumite manevre doar cu scopul de a te enerva pe tine. De multe ori consideram ca anumiti soferi gresesc in mod intentionat. Nu trebuie sa luati legea in propriile maini, sa adresati cuvinte jignitoare sau chiar sa deveniti agresiv.

Pentru a ramane calmi si rabdatori atunci cand ne confruntam cu o situatie neprevazuta, este necesar sa respiram adanc si sa ne relaxam. Chiar daca va veti enerva sau doriti sa actionati impulsiv, ganditi-va ca acest lucru nu va rezolva situatia iar traficul rutier nu se va debloca ca prin minune. Nu merita deloc sa resimtim acest stres.

De obicei, atunci cand devenim agitati in trafic, tindem sa repetam in gand situatia care ne-a adus in acest punct. Acest lucru accelereaza si multiplica nivelului stresului la volan. Incercati sa va eliberati si sa uitati cauza care v-a adus in aceasta stare de stres. In acest fel puteti ramane calmi in timp ce conduceti si puteti face cele mai logice alegeri in ceea ce priveste diverse manevre.

Etichete:

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.