Sunteti pe pagina: Home // Auto tehnic // Cand si de ce trebuie schimbat filtrul de aer?

Cand si de ce trebuie schimbat filtrul de aer?

Cand si de ce trebuie schimbat filtrul de aer?

Schimbarea filtrului de aer este o operatiune importanta deoarece un filtru de aer curat este o necesitate pentru buna functionare a unui autoturism. Un filtru de aer curat imbunatateste consumu, acceleratia, mareste durata de viata a motorului, scade emisiile si in general imbunatateste performantele.

Un filtru de aer nu curata doar aerul care intra in motor dar de asemenea impedica ca alte mizerii sa ajunga in motor si sa-l defecteze. Pentru fiecare patru litri de combustibil consumat de autoturismul vostru sunt necesari 40.000 litri de aer. De aceea filtrul de aer este atat de important.

Cand un filtru este murdar, capacitate lui de a curata aerul care intra in motor este redusa substantial. Din aceasta cauza motorul nu poate functiona corespunzator, cauzand numeroase probleme. Examinarea si inlocuirea filtrului de aer este indicata de toti producatorii in manualul de intretinere al masinii.

Primul simptom al unui filtru de aer murdar, este cresterea consumului de combustibil. Un alt simptom poate fi reprezentat de pornirea greoaie datorita bujiilor. Un filtru de aer murdar impedica volumul necesar de aer curat sa ajunga la motor, afectand sistemele de emisie ale masinii. Reducerea fluxului de aer provoaca un amestec prea bogat de aer cu combustibil, fapt ce poate defecta bujiile. Defectarea bujiilor duce la probleme de pornire ale motorului sau probleme in mers.

O simpla inspectie vizuala a filtrului de aer va poate face sa va dati seama daca aceste trebuie inlocuit. De obicei acesta devine negricios si plin de mizerii. Cu toate acestea un filtru de aer se poate infunda cu praf sau polen care nu este vizibil. De aceea, producatorii de autoturisme recomanda schimbarea filtrului o data la 10.000-15.000 de kilometri, indiferent daca acesta pare curat.

Schimbarea unui filtru de aer este o operatiune simpla si ieftina. Filtrul de aer este situat de obicei intr-o carcasa protectoare de forma dreptunghiulara de metal sau plastic. De cele mai multe ori acest filtru este pozitionat sub capota in partea stanga a motorului. Atunci cand inlocuiti filtrul asigurati-va ca ati cumparat unul nou potrivit, in functie de marca si modelul autoturismului vostru.

Etichete: , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.