Sunteti pe pagina: Home // Stiri Auto // BMW sarbatoreste 15 ani de la fabricarea primului SUV

BMW sarbatoreste 15 ani de la fabricarea primului SUV

BMW sarbatoreste 15 ani de la fabricarea primului SUV

Aventura celor de la BMW in ceea ce priveste fabricarea masinilor de teren a inceput in urma cu 15 ani, in 1999, cu primul model X5, care a purtat numele de cod E53. Aceasta a fost prima masina dintr-o serie de modele care au revolutionat piata automobilistica.

Facand acest pas urias, bavarezii au atras multi clienti noi, iar incasarile companiei au crescut simtitor. Chiar si alti adversari ai celor de la BMW le-au luat exemplul, construind masini de teren. Cel mai bun exemplu este compania Porsche care a construit modelul de teren numit Cayenne, care i-au ajutat practic, sa scape de faliment.

2004: BMW X3

De-a lungul anilor, numarul de modele X a crescut in mod constant, incurata de succesul avut de X5. In 2004, a aparut modelul BMW X3, ca o alternativa a modelului X5. Acesta a fost un model mai mic, pentru oamenii care doreau o garda la sol mai inalta fara a fi nevoie sa cumpere un SUV imens. Timp de multi ani, X3 a fost singurul din segmentul sau si a prosperat, vanzarile acoperind si cele mai mari asteptari. De asemenea, acest model a fost primul cu un sistem permanent de tractiune integrala si un ambreiaj cu discuri multiple, controlat electronic.

2006: A doua generatie X5

7 ani mai tarziu de la debutul modelului X, BMW a introdus pe piata a doua generatie de X5, avand numele de cod E70. Acesta a fost un model cu totul nou si cu un aspect agresiv. Chiar si in ziua de azi, pasionatii de BMW confirma ca acest model este cel mai aspectos din intreaga istorie a seriei X.

2008: Primul SUV sport coupe a vazut lumina zilei

BMW nu s-a oprit aici. Dupa doar doi ani, modelul X5 a avut un nou frate: modelul X6, cu nume de cod E71. Acest model a avut un aspect controversat care a inspirat si alti producatori sa urmeze exemplul, mai tarziu. Modelul X6 a fost o masina de teren cu o caroserie de coupe. Acest model s-a vandut in peste 250 de mii de exemplare de-a lungul anilor, convingandu-i pe cei de la BMW sa continue dezvoltarea seriei X.

2009: BMX X1

In 2009, BMW a aratat ca pot sparge piata cu un model nou. Astfel, ei au demonstrat ca o astfel de masina de teren poate intra in clasa masinilor de lux, fabricand modelul X1. Acest model este inca venerat si in ziua de astazi peste tot in lume, datorita performantelor, caracteristilor si pretului sau.
Peste 300.000 de unitati au fost vandute doar in primii doi ani si jumatate. Pana in prezent, peste 640.000 de autoturisme X1 au fost vandute in intreaga lume, masina fiind construita la uzina din Leipzig si in China la Shenyang.

2014: Noi modele X4, X3 si X6

2014 s-a dovedit a fi un an foarte important pentru modelele X. Mai intai de toate, BMW a introdus al doilea SUV sport coupe, acesta numindu-se X4. Ca si fratele sau (X6), acest autoturism surprinde cu un design controversat.

In acelasi timp, actualul X3 a primit un facelift. Unul dintre cele mai populare modele din gama BMX, X3 LCI este dotat cu motoare de ultima generatie (150 si 190 cai putere).

Tot in acest an a fost lansat noul X6, in speranta de a rezolva problemele raportate de clienti la modelul precedent. Acesta are un aspect exterior nou si multe imbunatatiri la interior.

Se anunta ca in 2017, BMW va scoate pe piata un model X2 cu trei usi, iar modelul X1 va migra pe o platforma cu tractiune integrala.
In acelasi timp, cei de la BMW au confirmat deja ca se lucreaza la un model nou, si anume X7. Acesta va fi un rival serios pentru cele mai mari masini dintr-o asemenea clasa, precum Mercedes Benz GL Class, Cadillac Escalade sau Lincoln Navigator.

Etichete: , , ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.