Sunteti pe pagina: Home // Stiri Auto // Autoturismele cu cel mai mic consum din lume

Autoturismele cu cel mai mic consum din lume

Autoturismele cu cel mai mic consum din lume

Avand in vedere ca peste tot in lume pretul combustibilului este intr-o continua crestere, multi oameni au renuntat la masinile de teren de mari dimensiuni care le ofereau incredere si siguranta in favoarea unor autoturisme de mici dimensiuni. Astfel de masini care consuma putin vor fi cerute din ce in ce mai mult pe piata tinand cont de panta ascendenta a preturilor carburantilor.

Daca este sa aruncam o privire atenta pe piata automobilistica pentru a cauta autoturisme care consuma foarte putin combustibil, vom observa ca ne raman doar cateva optiuni. Primele dintre ele sunt Toyota Prius si Honda Civic Hybrid.

Toyota Prius

Toyota Prius este fara indoiala prima alegere atunci cand vorbim de tehnologie hibrida si economisire de combustibil. Si acest lucru datorita multor motive. Avand un consum mediu de aproximativ 4,7 litri/100 km, Toyota Prius este prima alegere pentru cei care doresc sa economiseasca cativa bani.

Acest model are un consum atat de scazut deoarece nu foloseste un motor traditional ci mai degraba o combinatie intre un motor pe benzina si unul eletric. Beneficiile unui astfel de autoturism nu se opresc aici. Toyota Prius este considerata una dintre cele mai fiabile masini din lume.

Honda Civic Hybrid

Urmatorul autoturism dupa Toyota Prius este Honda Civic Hybrid. Acest autoturism este in umbra modelului Prius fabricat de cei de la Toyota datorita unui marketing slab facut de cei de la Honda. Cu toate acestea, privind din multe unghiuri, Honda Civic Hybrid este mai aproape de Prius in aceasta competitie, decat unii oameni ar putea crede.

Desi este adevarat ca Prius are un consum putin mai redus decat modelul Civic Hybrid, diferenta nu este substantiala. Honda Civic Hybrid are un consum mediu de 5,2 litri/100 km. In ceea ce tine de fiabilitate si calitate, ca si in cazul autoturismului Toyota Prius, este foarte putin probabil ca un astfel de autoturism sa te lase in mijlocul drumului.

Alte optiuni

Inafara de aceste doua autoturisme exista si altele pe piata care au un consum redus si va pot ajuta sa economisi bani. Datorita tehnologiei automobilistice recente, au inceput sa se fabrice si alte masini care folosesc atat un motor pe benzina cat si unul pe curent, iar un bun exemplu este Fisker Karma.

Avand in vedere schimbarile si cerere de pe piata tehnologia tinde sa devina tot mai buna iar consumatorii vor avea acces la modele hibride. Asa cum americanii incep sa vanda tot mai multe aujtoturisme in Europa, si strazile marilor orase din Statele Unite ale Americii se vor umple in curand de masini europene care au un consum redus de combustibil.

Etichete: ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.