Sunteti pe pagina: Home // Stiri Auto // Automobilele viitorului

Automobilele viitorului

Automobilele viitorului

Pentru majoritatea oamenilor masinile au devenit o necesitate si nu un lux cum era odata si de aceea sunt foarte importante. Importanta autovehiculelor poate fi bine inteleasa prin faptul ca supravietuirea intr-un oras mare poate deveni dificila fara un autoturism. Autoturismele sunt foarte utile oferind comoditate, confort si simplificand majoritatea treburilor zilnice.

Daca este sa discutam despre automobilele viitorului, cu siguranta majoritatea dintre voi v-ati intrebat adeseori in ce directie va merge industria automobilistica, ce se va intampla in continuare si ce tehnologii vor aparea pentru a spori confortul si comoditatea soferilor si pasagerilor. Daca aceste lucruri sunt cele la care va ganditi, ar fi cazul sa va imaginati o masina care se conduce singura. O masina care ruleaza singura era ceva imposibil in urma cu cativa ani, dar de curand s-a transformat in realitate.

De exemplu, pentru inginerii experti de la compania Volvo a durat doar 10 ani sa transforme un vis in realitate. Ei sunt printre primii care au constuit un autoturism care se conduce singur. Aducand termenul de confort la un nivel cu totul diferit, proprietarul unui astfel de autoturism poate sta relaxat pe spate in timp ce autoturismul isi foloseste inteligenta artificiala pentru a ajunge la o anumita destinatie conform instructiunilor oferite de proprietar. Aceasta tehnologie are ca scop reducerea numarului de accidente prin eliminarea posibilelor erori umane. Un alt scop al acestei tehnologii este economisirea de combustibil si imbunatatirea traficului rutier.

Cand vine vorba de consumul de combustibil, nu se poate nega faptul ca lumea are nevoie sa conserve resursele de energie care sunt limitate. Avand in vedere ca exista tot mai putine resurse neregenerabile, exista o nevoie urgenta de a gasi alte optiuni eficiente de combustibil. In ziua de azi, combustibilii alternativi sunt considerati o optiune pentru a alimenta masinile viitorului.

Printre acesti combustibili alternativi se numara alcoolurile (etanol si metanol), gazul natural comprimat (CNG), gazul petrolier lichefiat (GPL), energia electrica sub forma de baterii reincarcabile, lichide din carbuni si bio-combustibilii. Bio-combustibilii sunt produse din grasimi animale si uleiuri pe baza de plante si se considera ca vor revolutiona industria automobilistica. De asemenea, exista experti in domeniul tehnologiei care confirma ca in curand hidrogenul va putea fi folosit ca si combustibil.

Chiar daca masinile electrice nu sunt atat de cunoscute ca masinile pe benzina sau motorina, ele sunt pe piata de cativa ani. Masinile viitorului ar putea folosi eficient electricitatea, astfel incat oamenii sa le aleaga ca o varianta economica. Aceste masini nu au nevoie de combustibil pentru a functiona, ajutand astfel si la conservarea mediului.

Odata cu cresterea gradului de constientizare cu privire la eficacitatea costurilor unor vehicule eletrice fata de vehiculele cu combustibil, tot mai multi oameni vor prefera sa le aleaga pe primele atat pentru uz personal cat si comercial. Mai mult decat atat, nevoile de energie electrica ale acestor autoturisme sunt servite din surse regenerabile de energie, cum ar fi energia solara sau energia eoliana.

Etichete: ,

Rubrica de comentarii este inchisa

Copyright © 2009 Autozvon – Stiri auto. All rights reserved.